Studentenmobiel

Studentenmobiel

Een mobiele telefoon of smartphone is voor iedere student een onmisbare gadget. Of het nu voor het onderhouden van je sociale contacten is, het maken van afspraken, het opsnorren van informatie, het laatste nieuws en natuurlijk het bijhouden van social media: met je smartphone bij de hand blijf je up to date en ben je goed bereikbaar. Maar welke telefoon en welk telefoonabonnement past nu precies bij jou?  En waar kan je een mobiel abonnement tegen een studentenprijs afsluiten? Bekijk het op deze pagina!

Welke studentenmobiel past bij jou?

Natuurlijk zijn de looks van je telefoon belangrijk, maar bij het uitkiezen van een mobiele telefoon speelt het gewenste besturingssysteem uiteraard ook een rol: heb jij de voorkeur voor iOs, Windows of juist Android? Indien je nog niet zo bekend bent met de verschillen, kan je bijvoorbeeld naar de ervaringen van vrienden of familie vragen, de besturingssystemen uitproberen bij bepaalde verkooppunten en (eventueel online) vergelijken.

Budget

Een tweede belangrijk aandachtspunt is natuurlijk de prijs, zowel de prijs van telefoon als het bijbehorende abonnement. Laat je daarbij niet te snel verleiden door een vrijwel gratis mooie smartphone tegenover een duur abonnement waar je voor een bepaalde periode aan vast zit: vergelijken loont wat dat betreft!

Op dit moment zijn er geen providers meer die specifieke studentenkortingen geven op de telefoon of het abonnement. Provider Hi was één van de laatste providers die studenten nog extra €2,50 korting gaf op alle abonnementen. Wel bestaan er nog tijdelijke aanbiedingen voor studenten. Bekijk dus regelmatig de websites van verschillende providers of vergelijkingswebsites om op de hoogte te blijven van eventuele aanbiedingen.

Welke abonnement past bij jou?

Het ideale abonnement is afhankelijk van je gebruik en de gewenste flexibiliteit. Bekijk dus voor jezelf wat je gemiddeld verbruik is qua belminuten, mobiele data en sms’jes. Handig: deze info kan je bij je oude provider opvragen of online in je verbruik terug zien. Let bij het afsluiten van je nieuwe abonnement dus op:

  • Belminuten: ben jij iemand die er regelmatig voor kiest mensen op te bellen, niet via whatsapp of viber, maar gewoon op de klassieke wijze? Dan is het verstandig om toch nog voor een bepaald aantal belminuten te kiezen in je abonnement, afhankelijk van je persoonlijk verbruik.
  • Mobiele data: maak je veel gebruik van social media, youtube, whatsapp en andere data consumerende apps? Zorg dan voor een abonnement met voldoende MB’s aan data zodat je niet voor het eind van de maand tegen een limiet aanloopt. Ook hier geldt: probeer inzicht te krijgen in je verbruik.
  • Snelheid: welke snelheid wens jij voor je mobiele data, 3G of het snelle 4G? Met name indien je veel foto- en video content bekijkt en gebruik maakt van social media kan het verschil tussen 3G en 4G goed merkbaar zijn.
  • Flexibiliteit: wil jij afhankelijk van je verbruik je abonnement bij kunnen stellen of ga je tijdelijk op vakantie dan wel studeren of stage lopen in het buitenland? Bij bepaalde providers kan je abonnementen tussentijds bijstellen. Wil je hier misschien in de toekomst gebruik van maken? Let dan op deze mogelijkheid bij het afsluiten van je abonnement. 

Alleen op zoek naar een simonly?


Indien je al een toestel hebt en alleen op zoek bent naar een abonnement, kan je kiezen voor de simonly variant. Er bestaan simonly abonnement in verschillende soorten en maten: zonder vast contract of met een vast contract (tot zelfs 2 jaar). Daarbij heb je ook de keuze uit abonnementen die tussentijds omhoog of omlaag zijn bij te stellen naar jouw persoonlijk gebruik. Het voordeel van de vaste contracten is dat je een vaste, lagere prijs krijgt.

Waar kan je verschillende telefoons en abonnementen met elkaar vergelijken?
Op het moment dat je voor jezelf duidelijk hebt welke telefoon je graag zou willen en een idee hebt van het abonnement wat bij je past, kan je gaan beginnen met vergelijken! Dit kan natuurlijk op de verschillende losse websites van de providers, waaronder KPN, T-Mobile, Tele2, Ben, Simyo, Vodafone en Telfort, maar ook via vergelijkingswebsites.