8 handige apps voor studenten

8 handige apps voor studenten

Van sterren kijken, het opsporen van elektromagnetische velden, tot een app waarbij je zo snel mogelijk een toiletrol moet afwikkelen (ja, echt!). Verzin het maar en er bestaat een applicatie voor. Ondertussen zijn er miljoenen, maar welke apps maken jouw studentenleven nu echt makkelijker en leuker? Om je een handje te helpen geven we je in dit artikel een opsomming van acht onmisbare apps.

WieBetaaltWat

Naast de website van WieBetaaltWat, is er ook een app. Door deze app heb je de gezamenlijke uitgaven met je studiemaatjes, huisgenoten, familieleden of vrienden onder controle. De app houdt de balans bij en rekent uit wat je elkaar schuldig bent. Je kunt aanvinken wie er wel of niet moet meebetalen aan bepaalde uitgaven. Geen gedoe dus meer met constante verrekeningen, erg handig!  

Openbaar Vervoer

Rennen, vliegen, de helft van je spullen vergeten en er vervolgens op het perron achter komen dat jouw tram 20 minuten vertraging heeft… Met de app voor verschillende bedrijven van het openbaar vervoer, zoals de GVB, RET, Connexxion en Veolia, zal dit je niet meer zo snel gebeuren. Deze actuele app laat simpelweg zien hoe laat en bij welke halte jouw bus, metro of tram vertrekt, wat het dichtstbijzijnde station is en of er storingen zijn. Helaas nog niet beschikbaar voor de trein.

Tiny Scanner

Voorheen moest je voor het digitaal maken van bijvoorbeeld je paspoort op zoek gaan naar zo’n onhandige scanner. Tiny Scanner maakt daar een eind aan! Je legt simpelweg het document op tafel en maakt een foto voor een scan van goede kwaliteit. Vervolgens zoekt de app de hoeken van je document en kun je het bijsnijden zodat de tafel buiten beschouwing blijft. In de volgende stap kun je eventueel de belichting aanpassen voordat je het document een naam geeft en opslaat. Tiny Scanner kun je natuurlijk ook gebruiken om je papieren foto’s in prima kwaliteit op je telefoon of computer zetten.

Naast de gratis versie is er een betaalde app beschikbaar voor rond de €5,-. Met deze pro-versie kun je onbeperkt scannen.

Receptenmaker

De kans is groot dat de verschillende gerechten die jij maakt op één hand te tellen zijn. Ken je die filmpjes op social media van gemarineerde kip, oreo-nutellataart, tortilla’s met kaas en ga zo maar door? Op het moment dat je deze wilt maken kun je ze nergens meer terugvinden. Met Receptenmaker kun je recepten van de app zelf of andere sites bij elkaar bewaren. Voorbeelden van sites zijn Smulweb, Jamie Oliver, de Albert Heijn, 24Kitchen en meer. Ideetje wanneer je samen gaat koken: maak het recept openbaar zodat iemand anders vast de boodschappen kan doen!

FML

Naast handige apps is een lollige app natuurlijk tevens onmisbaar. FML maakt een selectie van gênante en hilarische verhalen en foto´s, ingezonden door gebruikers. Erg vermakelijk!

Datumprikker

Het kan soms een heel karwei zijn om af te spreken met je collega’s, oud-klasgenoten of familieleden. Iedereen heeft een ander schema en je blijft maar whatsappen en bellen om te checken op welk moment het kan. Datumprikker maakt dit een stuk prettiger! Je kunt zowel de website als de app gebruiken om een weekendje weg, een feestje of diner te plannen. Voer simpelweg de mogelijke data in en de uitgenodigde kan aangeven of hij of zij beschikbaar is.

Kamernet

Ga jij op kamers wonen, ben je op zoek naar een ander appartement of zoek je juist een nieuwe huisgenootje? Met deze app kun je zoeken in het uitgebreide woningaanbod van Kamernet. Daarnaast kun je een advertentie plaatsen en favoriete woonruimtes of huurders opslaan. Je kunt notificaties ontvangen als er een woning beschikbaar is die aan jouw zoekcriteria voldoet. Zo ben je er als de kippen bij!

Ga jij op kamers? Bekijk dan hier de handige checklist.

Simplemind

Zo veel mogelijk gerelateerde onderwerpen om een bepaald woord plaatsen. De kans is groot dat jij wel eens de opdracht hebt gekregen om een ‘mindmap’ te maken. Met de app Simplemind kun je de mindmap overzichtelijk maken en tevens afbeeldingen, aantekeningen en zelfs video’s toevoegen! Handig voor een brainstorm met je studiegenoten, inspiratie voor je afstudeeronderzoek, noem het maar op.

7 Minute Workout

Werken, naar college, je sociale contacten onderhouden, huiswerk maken… Hoe kun je sporten in je drukke planning opnemen? Met de 7 Minute Workout app! Een supersnelle training voor het hele lichaam. De oefeningen worden duidelijk voorgedaan en kun je doen wanneer het jou uitkomt. Je hebt er niets voor nodig en hoeft er zelfs de deur niet voor uit.