Studenten inboedelverzekering

Studenten inboedelverzekering

Op kamers gaan is een grote stap. Hoewel in de meeste studentenkamers geen dure design meubels staan, zijn alles spullen bij elkaar vaak een flink bedrag waard. Ook hebben studenten meestal geen grote financiële buffer. Dit alles zorgt ervoor dat het verstandig is om een inboedelverzekering af te sluiten, zodat je niet in de problemen komt wanneer je geconfronteerd wordt met schade of diefstal.

Soorten inboedelverzekeringen

Wanneer je een inboedelverzekering gaat afsluiten is het goed om te weten dat er verschillende soorten inboedelverzekeringen zijn. Zo zijn er inboedelverzekeringen die speciaal zien op diefstal, maar ook inboedelverzekeringen die je met huisgenoten af kunt sluiten. Wel zo handig, wanneer je in een groot studentenhuis woont!Bedenk dus voordat je een inboedelverzekering afsluit, wat jouw woonsituatie is en welke risico’s je gedekt wil hebben door je verzekering. Zo zorg je ervoor dat je de verzekering afsluit die past bij jouw wensen.

Aanvullende inboedelverzekeringen

Niet alles wat in je studentenkamer hangt of staat kan verzekerd worden met de gemiddelde inboedelverzekering. Hele dure spullen of spullen die je ook meeneemt naar buiten, denk bijvoorbeeld aan je laptop, vallen soms buiten de inboedelverzekering. Voor dit soort spullen kun je een aanvullende verzekering afsluiten, bijvoorbeeld een buitenshuisverzekering. Ook zijn er speciale verzekeringen die zien op je fiets of bijvoorbeeld het glas in je studentenkamer.

Voorwaarden inboedelverzekering

Wil je een inboedelverzekering afsluiten voor diefstal? Dan kan het zijn dat een verzekeraar eisen stelt aan de sloten op je studentenhuis of wil dat je een slot op je kamer hebt zitten. Check deze voorwaarden van te voren, het is zonde als je jarenlang premie betaalt en op het moment dat je de verzekering nodig hebt er achter komt dat je niet in aanmerking komt voor een vergoeding van de schade. Hetzelfde geldt voor een inboedelverzekering voor bijvoorbeeld brandschade. De meeste studentenhuizen zijn niet erg brandveilig, het kan dus zijn dat je woonsituatie niet voldoet aan de voorwaarden van de verzekering. Kijk hier dus goed naar en pas eventueel bepaalde dingen aan in je studentenhuis.

Verzekerde som

Heb je een inboedelverzekering gevonden? Dan moet worden vastgesteld wat de waarde is van je inboedel, dit noemt men de ‘verzekerde som’. Mocht je te maken krijgen met diefstal of schade, dan wordt aan de hand van de verzekerde som bepaald wat je uitgekeerd krijgt van de verzekeraar. Daarnaast is de maandelijkse premie ook afhankelijk van de verzekerde som. Het is hierdoor belangrijk dat het vaststellen van de waarde van je inboedel zorgvuldig gebeurt. Je wil namelijk niet onder- of oververzekerd zijn.

Veranderingen leefsituatie

Veel mensen sluiten ooit een inboedelverzekering af en kijken er daarna nooit meer naar. Dit is zonde! Wanneer je een design stoel koopt en je verzekering niet aanpast, wordt deze niet meegenomen in de verzekerde som en krijg je dus ook geen vergoeding wanneer deze beschadigt of gestolen wordt. Het is dus belangrijk om nieuwe aankopen aan je verzekeraar door te geven, wanneer je wil dat deze verzekerd zijn.Daarnaast vergeten veel mensen ook hun inboedelverzekering aan te passen, wanneer ze gaan samenwonen. Stel dat je vriendin of vriend bij je intrekt, dan is het jammer als zijn of haar spullen niet meeverzekerd zijn. Meld veranderingen in je leefsituatie dus ook altijd aan je verzekeraar.

Verzeker je studentenkamer met een studentenverzekering